Ръчен автентичен авторски хляб!

Хлебен етикет

Хлябът ни съпровожда през целия ни живот. Ние толкова сме свикнали с него, че въпросът за това, как е правилно да се яде хляб, моля ви се, предизвиква недоумение. Между другото, съществуват определени пра- вила за „хлебен” етикет.

  • Хлябът никога не се взема с вилица – той се взема с ръка от общата чиния и се слага на помощ –

ната чинийка, предназначена специално за хляба (тя се намира от ляво на основната чиния).

  • Хлябът никога не отхапват от цяла филия – неголеми хапки се отчупват с пръстите на лявата ръка

от филията (или питката) и тогава в устата. Вилицата при това трябва да се остави на края на основ – ната чиния със зъбите на горе (ножът не е необходимо да се оставя).

  • Не трябва да се натрошава хляб в чинията за да попие соса, така същото не трябва да се обира

соса с хапка или коричка.

  • За да се нам,аже филийка с масло е нужен специален нож за масло за прехвърляне на парченце

от масленицата в помощната чинийка. Късчето хляб, също лежащо в помощната чинийка, трябва да се придържа с пръстите на лявата ръка и се намазва с масло (пастет или различни закуски), но не цялото, а само тази част, която се каните да отхапете – изцяло намазана филия трябва да се яде с нож и вилица. Ако на масата няма помощна чинийка, хлябът се слага в края на чинийката за закус - ки.

  • Не трябва да се маже филия хляб с масло, държейки хлябът в ръка.

  • Преди да се намаже филийката със сладко (или мед), е нужно да се нареже на продълговати

парченца и след това се намазват според необходимостта.

И накрая – „златно” правило при съчетаването на хляба с други продукти: мазни продукти след – ва да се ядат с ръжен хляб, постните с пшеничен. Зеленчуците се съчетават великолепно с всеки хляб.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на сайта. Към пълната версия.
Уебсайт в alle.bg